De loting voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi heeft Fortuna Sittard opnieuw aan een eerstedivisieclub gekoppeld. Na uitduels bij Helmond Sport (0-5 winst) en NEC Nijmegen (2-3 winst), neemt Fortuna het nu op tegen de huidige nummer zeven uit de eerste divisie: Cambuur Leeuwarden.

Het wordt de derde maal dat Fortuna Sittard en Cambuur Leeuwarden elkaar treffen in het bekertoernooi. In het seizoen 80/81 stond dit bekeraffiche voor het eerst op het programma in de eerste ronde van het bekertoernooi. Fortuna won destijds thuis na verlengingen met 2-0 (via een eigen doelpunt van Gerrie Schouwenaar en een treffer van Joop Titaley).

In het seizoen 01/02 troffen beide clubs elkaar opnieuw in Sittard, nu in de tweede ronde. Opnieuw trok Fortuna aan het langste eind (2-1 winst via opnieuw een eigen doelpunt nu van Michael Ferrier en een penalty van Dennis Gerritsen).

Het bekerduel wordt gespeeld op dinsdag 18, woensdag 19 of donderdag 20 december. Fortuna speelt op zondag 16 december uit bij Feyenoord. We vermoeden dat dat duel onverplaatsbaar is. Dus valt 18 december af. Cambuur speelt op vrijdag 21 december in Maastricht. We vermoeden dat dat duel verplaatst wordt naar de zaterdag, waardoor het bekerduel op woensdag 19 december wordt gespeeld.

Bron: KNVB