Trainer René Eijer kan vanavond het achtstefinaleduel van het vaderlandse bekertoernooi thuis tegen Cambuur Leeuwarden (aftrap: 19.45uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Branislav Niňaj en Jorrit Smeets verlieten zondag het veld met ogenschijnlijk lichte blessures. Wellicht dat zij uit voorzorg aan de kant blijven.

Afgelopen zondag veranderde René Eijer de formatie van een vertrouwde 4-3-3 naar een 4-4-2-opstelling. Eijer gaf na afloop van het duel tegen Feyenoord aan, dat die aanpassing met name te maken had met de kracht van tegenstander Feyenoord in De Kuip. Die redenatie volgende, zal Eijer vanavond in het thuisduel tegen eerstedivisionist Cambuur terugvallen op een 4-3-3 opstelling.

Naast onzekerheid over de formatie, is er ook onzekerheid over de invulling. In de eerdere twee bekerduels wijzigde Eijer zijn eredivisiebasis op vier/vijf plekken voor de bekerduels tegen eerstedivisionisten Helmond Sport en NEC Nijmegen. Dat zou vanavond ook weer kunnen gebeuren.

In de achterhoede verwachten we niet vaste doelman Alexei Koşelev, maar Aykut Özer—die de eerdere twee bekerduels keepte—in doel. We vermoeden dat Branislav Niňaj niet zal starten op de rechtsbackpositie, maar Alessandro Ciranni. Centraal geen wijziging: Kai Heerings en aanvoerder Wessel Dammers. Michael Pinto speelt op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we zeker José Rodríguez en Mark Diemers in de basis. We vermoeden dat Lars Hutten de derde middenvelder zal zijn. In de voorhoede verwachten we de terugkeer van Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou op de vleugels. Als Eijer inderdaad kiest voor een 4-3-3 opstelling, dan moet hij kiezen tussen Andrija Novakovich en Finn Stokkers. Wellicht kiest hij voor Novakovich, omdat die na zijn blessureleed wedstrijdritme nodig heeft.

Oud-Fortunezen bij Cambuur Leeuwarden? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Cambuur Leeuwarden? 23 Maart 2018. Fortuna staat binnen tien minuten op een 0-2 achterstand, maar wint toch, via drie treffers van Lisandro Semedo. Fortuna speelde tweemaal eerder tegen Cambuur Leeuwarden in het bekertoernooi. Beide duels waren in Sittard; Fortuna won tweemaal.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Cambuur: W-W-W-G-W

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-W-V-W-W

Scheidsrechter Rob Dieperink staat op plek dertien in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat is vlees noch vis.

Opstelling: Özer; Ciranni, Heerings, Dammers, Pinto; Rodríguez, Diemers, Hutten; Semedo, Novakovich (Stokkers?), Lamprou.

Supporters: Het supportershome opent zijn deuren om 18.30uur.