Vanmiddag was het dan zover, Fortuna Sittards jaarlijkse open dag. Niet zoals gebruikelijk op het veld in het stadion (de vernieuwde grasmat heeft nog wat rust nodig), maar op het plein voor het Fortuna Sittard stadion.

Je kon wel het stadion in om:

  1. het Fortuna museum te bezoeken;
  2. op de foto te gaan met de KNVB beker;
  3. alles details te weten te komen over het Esports team van Fortuna Sittard.

De hoofdmoot was uiteraard de spelerspresentatie, of de spelerspresentaties, want Fortuna presenteerde naast het mannenteam ook het vrouwenteam.

Aan trainer Roger Reijners de vraag: wat is de ambitie? Zit er meer in het vat dan de derde plek uit het afgelopen seizoen? Reijners vindt dat Fortuna de ploeg versterkt heeft en wil de ambitie wel aan om een aanval te plegen op Ajax en FC Twente.


Nieuweling Chandra Davidson gaat op de foto

Een stevige ambitie, want Fortuna mag dan wel de eerste belager zijn geweest van Ajax en FC Twente in het afgelopen seizoen, Fortuna eindigde wel op achttien punten achterstand van nummer twee FC Twente. We gaan het volgen.

De Fortunavrouwen starten de competitie op vrijdag 8 september thuis tegen PEC Zwolle.

Dan de heren. De presentator stelt veel spelers de vraag wat de verwachting is voor het nieuwe seizoen. De meeste spelers gaan niet verder dan “zoveel mogelijk duels winnen”. Sterkhouders Ivor Pandur, Rodrigo Guth en zelfs aanvoerder Ivo Pinto krijgen vreemdgenoeg geen spreektijd.

Tijjani Noslin wel en hij maakt van zijn hart geen moordkuil. Vorig jaar ging hij voor Europees voetbal en dit seizoen opnieuw. We zijn benieuwd.


Noslin gaat Europa in

Hij krijgt overigens bijval van de nieuwe trainer Danny Buijs. Wat betreft een plek op de ranglijst houdt hij zich op de vlakte, maar hij wil wel gaan voor de beker (die hij zelf won met Feyenoord in het seizoen 2007/08). Lukt dat, dan krijgt Noslin zijn zin.

Na de presentaties is het tijd voor de handtekeningenjacht. De jonge fans rennen zich rot voor een krabbel of een foto. We mogen het graag zien.

En zo komt er een einde aan de Fortuna fandag 2023. Over twee weken op zondag 13 augustus begint Fortuna de competitie in Rotterdam tegen landskampioen Feyenoord (Mitchell Dijks belooft dat hij tegen die tijd fit is).

Het eerste thuisduel speelt Fortuna op zaterdag 19 augustus tegen eredivisiedebutant Almere City FC.

Tot dan!