Net toen we dachten dat de soap rond het verschuiven van wedstrijden zich van Sittard naar Den Bosch had verplaatst, komt de boemerang keihard terug. Laten we het even samenvatten. Het drama begon eigenlijk op het moment dat Ajax zich niet plaatste voor de Champions League en veroordeeld werd tot het UEFA Cup toernooi dat op donderdag wordt afgewerkt.
Zo moest Ajax op donderdag 18 oktober spelen tegen FC Kopenhagen terwijl de KNVB (ervan uitgaande dat Ajax op dinsdag Champions League zou spelen) op vrijdag 19 oktober Ajax-Fortuna Sittard vaststelde. Dat ging dus niet door en toen begon het gezeik.
Het hele decemberprogramma van Fortuna vloog in een week tijd overhoop, met ook een centrale rol voor FC Den Bosch. De Bosschenaren zouden in december zowel tegen ons als tegen Ajax spelen binnen een week. Eén van de drie wedstrijden (Fortuna Sittard-FC Den Bosch, Ajax-Fortuna Sittard of FC Den Bosch-Ajax) moest wijken.
De KNVB vond het blijkbaar niet meer gepast om nog langer met wedstrijden van ons te goochelen en ging dus opzoek naar een vervangende datum voor de wedstrijd FC Den Bosch – Ajax (terwijl het volgens mij 100x makkelijker is een vervangende datum voor Fortuna Sittard-FC Den Bosch te vinden, maar ja wie ben ik?). Hoe dan ook, het leek erop dat wij niet langer meer de speelbal van de KNVB waren, maar FC Den Bosch.

Te vroeg gejuicht, want die speelbal kwam als een boemerang terug….

Wat gebeurde er namelijk? De KNVB vond een nieuwe speeldatum voor FC Den Bosch-Ajax (27 januari), maar op die dag stond ook al AZ-Ajax gepland. Geen probleem volgens de KNVB, dan verschuiven we die wedstrijd naar 17 februari. Maar ook op die dag had Ajax al een competitiewedstrijd staan. Tegen wie? Tegen ons….

Dan zouden we dus thuis tegen Ajax spelen. Dus die wedstrijd verschuift nu naar 20 februari. De verschuiving komt ons om twee redenen niet goed uit:
– punt 1 gaat de wedstrijd van een zondag naar een woensdag;
– punt 2 wordt die week dus weer een drukke week voor ons, met twee wedstrijden in vier dagen (Ajax thuis en Heerenveen uit) terwijl er de week voor die twee wedstrijden en de week erna geen wedstrijden zijn voor Fortuna.
Waarom gaat Fortuna toch akkoord met dit soort wijzigingen? Hou die poot eens stijf! (bron: Ajax / Teletekst).