Al dagen zoemen er geruchten rond over Fortuna’s vermeende interesse in de Noor Jens Petter Hauge. De 23-jarige Noorse international staat onder contract bij Eintracht Frankfurt, dat hem dit seizoen uitleende aan KAA Gent. De huurperiode in Gent is voortijdig beëindigd, omdat Hauge daar onvoldoende speeltijd kreeg.

Eintracht, waar de vleugelaanvaller nog tot de zomer van 2026 onder contract staat, zoekt nu naar een oplossing. Voetbal International meldt dat twee Nederlandse clubs zich hebben gemeld: FC Groningen en Fortuna Sittard. Hauge zou een sportieve voorkeur hebben voor FC Groningen; Eintracht Frankfurt een financiële voorkeur voor Fortuna Sittard, omdat Fortuna een groter deel van het salaris van Hauge bij Eintracht wil overnemen.

Hauge startte zijn voetballoopbaan bij FK Bodø/Glimt. Aan de start van het seizoen 2020/21 maakte hij een transfer naar AC Milan. Milan verhuurde Hauge aan de start van het seizoen 2021/22 aan Eintracht Frankfurt, dat hem afgelopen zomer definitief overnam en onmiddellijk doorverhuurde aan KAA Gent.

Wordt vast vervolgd.

Bron: Voetbal International