Vanavond vond de loting plaats voor de achtste finales van het bekertoernooi. Fortuna kwam als eerste uit de koker; Feyenoord als tweede. Kortom, Fortuna Sittard speelt thuis tegen Feyenoord.

Het duel wordt gespeeld op dinsdag 21, woensdag 22 of donderdag 23 januari. Gegeven het competitieprogramma van Fortuna en Feyenoord zal het duel waarschijnlijk gespeeld worden op dinsdag of woensdag.

Het wordt het vijfde bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord. In het seizoen 79/80 troffen Feyenoord en Fortuna elkaar voor het eerst. Feyenoord won in de Kuip met 3-2 van eerstedivisionist Fortuna SC. In 1984 speelde Fortuna en Feyenoord de bekerfinale in de Kuip, die de Rotterdammers met 1-0 wonnen. In het seizoen 85/86 nam Fortuna revanche in de achtste finales door met 2-1 thuis te winnen. Vorig seizoen verloor Fortuna met 4-1 in de Kuip in de kwartfinales.

Wint Fortuna het achtstefinaleduel met Feyenoord, dan wacht in de kwartfinales een uitduel tegen de winnaar van het duel Heerenveen – Willem II.