Terwijl Sjors Ultee en zijn selectie zich voorbereiden op het uitduel tegen PEC Zwolle richt Hoofd Internationale Scouting Sjoerd Ars zich op het versterken van diezelfde selectie. Fortuna wilt zich graag versterken met een centrale verdediger en een aanvaller en heeft voor de eerste positie Mike te Wierik op het oog. De centrale verdediger liep na afloop van afgelopen seizoen de Euroborg uit om bij Derby County FC aan de slag te gaan, maar een half jaar later ziet hij een langer verblijf in de East Midlands niet meer zitten.

Fortuna sprak met Te Wierik, maar zijn terugkeer naar FC Groningen lijkt op een haar na gevild. Dat lijkt slecht nieuws voor Wessel Dammers. De verdediger heeft een belangrijk aandeel in Fortuna’s promotie naar de Eredivisie, maar loopt in de winterstop van het seizoen 18/19 een zware knieblessure op.


Wessel Dammers maakt zijn rentree tijdens het oefenduel met Helmond Sport

Na een jaar revalideren keert Dammers terug uit blessure, maar kiest ervoor Fortuna te verlaten en middenin de eerste lockdown naar Groningen te rijden en een driejarig contract te ondertekenen. En daarover is FC Groningen opgetogen:

Met Wessel hebben wij een speler in huis gehaald die de Eredivisie kent, een mooie leeftijd heeft als het gaat om de leeftijdsopbouw binnen onze selectie en als Nederlandse jongen geen communicatie- of aanpassingsproblemen zal hebben. Wessel heeft al de nodige ervaring in het betaald voetbal, weet daardoor wat er wordt gevraagd en wij denken dat hij onze jonge talentvolle spelers verder kan helpen in hun ontwikkeling. Hij is niet voor niets aanvoerder van Fortuna Sittard. Wessel is een stabiele verdediger, met een goed overzicht en rust aan de bal. Hij had meerdere opties en wij zijn dan ook blij mee dat hij voor FC Groningen heeft gekozen.’

Maar blijkbaar kiest FC Groningen nu weer voor Te Wierik, waardoor Dammers de club (tijdelijk) mag verlaten. En dus is Dammers ineens een interessante optie. Het zou gaan om een huur tot het einde van het huidige seizoen. Doordat Jarosław Jach naar KS Raków Częstochowa is vertrokken en Branislav Niňaj en Grégoire Amiot de club mogen verlaten is de nood achteraan plotseling hoog.


Branislav Niňaj mag Fortuna verlaten

Voor wat betreft de voorhoede heeft Fortuna interesse in de Franse aanvaller Marley Aké, al lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar een Franse club. Ondanks dat Acun Ilıcalı nog geen officiële rol bekleedt bij Fortuna, laat hij zich wel geregeld uit over de club uit Sittard-Geleen. En zo spreekt hij bij het Turkse TV Kanaal TV100 Spor over de huidige transferperiode en noemt de Griekse vleugelaanvaller Dimitrios Emmanouilidis als mogelijke versterking.

De 20-jarige Griek staat onder contract bij Panathinaikos, maar komt niet veel aan spelen toe. Dat lukte afgelopen seizoen wel bij Panionios, waaraan Panathinaikos hem verhuurde. Vanwege het feit dat Emmanouilidis te boek staat als ‘talentvol’ staat de Griekse grootmacht niet te springen om zomaar afstand te doen van haar vleugelspeler, waardoor ook in dit geval zou gaan over een (aanvankelijke) huurperiode.

Bron: Zo-Nws / TV100 Spor / La Provence