Fortuna Sittard heeft vandaag, de dag van de eerste training, haar technische staf uitgebreid. Vanuit Venlo komt Frank Demouge over, die de rol van spitsentrainer op zich gaat nemen. Het afgelopen seizoen bekleedde de gewezen aanvalsleider van onder andere NEC Nijmegen en Willem II die rol bij VVV-Venlo, maar vanwege degradatie moeten de Venlonaren de tering naar de nering zetten en is Demouge vrij om te gaan en staan waar hij wilt.

Demouge is geen onbekende voor het Sittardse publiek. Tijdens het seizoen 01/02 scoort Demouge na een half uur de gelijkmaker tijdens (toen nog) NEC – Fortuna (na een 0-1 voorsprong verliest Fortuna uiteindelijk met 3-1) en staat tijdens het seizoen 14/15 aan de basis staat van 0-2 overwinning die rivaal Roda JC op Fortuna boekt.

Demouge’s speelstijl vergde dusdanig veel van zijn lichaam dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Na afbouwen in het amateurvoetbal richt Demouge zich op een carrière als trainer en doet nu voor minimaal één seizoen Sittard-Geleen aan.

Bron: 1Limburg