Arianit Ferati is bezig aan zijn tweede seizoen bij Fortuna Sittard en in dat tweede seizoen is hij succesvoller dan in het eerste. In zijn eerste seizoen speelde hij veertien duels voor Fortuna. Dat aantal heeft hij in zijn tweede seizoen al na veertien speeldagen bereikt. Hij deed namelijk in elk duel mee (tienmaal basis).

Die progressie is ook op het hoofdkantoor van de Kosovaarse voetbalbond niet onopgemerkt gebleven en dus ontving de Duitser met Kosovaars bloed onlangs een uitnodiging voor twee oefeninterlands voor het eerste elftal van Kosovo.

Gisteren was de eerste wedstrijd. Kosovo nam het in Pristina op tegen Armenië. Alain Giresse, de oud-international van Frankrijk is bondscoach van Kosovo, had geen basisplek ingeruimd voor Ferati.

In de 65ste minuut viel Ferati in bij een 0-1 achterstand. Koud een minuut op het veld is Ferati indirect verantwoordelijk voor de gelijkmaker, want hij wordt het slachtoffer van een overtreding in het Armeense strafschopgebied. Lirim Kastrati zet de penalty om: 1-1. Het duel eindigt in 2-2.

Arianit Ferati heeft nu interlands gespeeld voor twee landen. Hij speelde al dertig jeugdinterlands voor Duitsland en nu dus ook een A-interland voor Kosovo.

Zaterdag speelt Kosovo tegen de Faeroër en dus een kans voor de Fortunees om zijn interlandcarrière verder uit te bouwen.

Bron: Kosovan Footy