Afgelopen woensdag debuteerde Fortuna Sittard-middenvelder Arianit Ferati voor Kosovo. Tijdens het oefenduel tegen Armenië viel Ferati na 65 minuten in.

Vanmiddag stond het tweede oefenduel op de agenda. In het Fadil Vokrri Stadion in Pristina neemt Kosovo het op tegen Faeröer. Mét Ferati, want bondscoach Aain Giresse heeft een basisplaats ingeruimd voor Fortuna’s nummer 19.

De twee oefenduels in november gebruikt Giresse om een nieuwe lichting spelers uit te testen. Hij wilt de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2024 met een schone lei starten. In maart neemt Kosovo het in Groep I tijdens de eerste speeldag op tegen Israel.

Door de onuitgegeven opstelling lukt het Kosovo maar lastig om aan kansen te komen tegen de stugge Scandinaviërs.  Maar na een 0-0 ruststand breekt Uran Bislimi de ban na ruim een uur. Maar Kosovo slaagt er niet in de voorsprong vast te houden, want een klein kwartier later toont Faeröer zich behoorlijk efficiënt als Stefan Radosavljevic uit zowat de eerste kans de gelijkmaker scoort.

In de resterende tijd wordt niet meer gescoord, waardoor ook Ferati’s tweede interland eindigt in een gelijkspel.

We hopen dat Ferati zijn visitekaart aan Giresse heeft afgegeven, zodat hij erbij is als Kosovo in maart aftrapt tegen Israel.

Bron: Topsporti