Via een draak van een wedstrijd is de teller van nederlagen op rij op zeven komen te staan. Niets wijst erop dat deze reeks op korte termijn aan zijn einde zal komen….

8 April 2004

Fortuna en Dordrecht maken er een zootje van…

Fortuna Sittard 0 FC Dordrecht 1
Doelpuntenmakers: 88. Van Dommelen 0-1
Opstelling: Baart, Geraerts, Akerboom, Kazlauskas, Geerinckx (46. Meulenberg), Tychon, Daemen, Cagnazzo (46. Joosten), Jones (46. Simone), Van Barneveld, Rajcomar.
Toeschouwers: 1.968
Scheidsrechter: Koopman
Geel (Fortuna): –

De paasperiode breekt aan en dus had de voorzichtige wederopstanding van Fortuna (buiten het veld) natuurlijk niet op een toepasselijker moment kunnen komen. Nu zaak om ook eens iets op het veld te laten zien. Zes nederlagen op rij is natuurlijk niet iets om trots op te zijn.

En dus draven we op deze witte donderdag maar weer op in het W&P Stadion. Daar aangekomen blijkt dat een grote groep supporters het geschutter vanavond aan zich voorbij zal laten gaan. Het kan niet anders of dit gaat de slechtst bezochte competitiewedstrijd ooit in dit stadion worden….

Hoe dan ook, op het veld is de warming-up bezig. We zien weinig verrassingen. Het zijn dezelfde elf spelers die afgelopen maandag geen vuist konden maken in Rotterdam en daar de zesde nederlaag op rij leden. Even opletten: het Sittardse record aantal nederlagen op rij staat op acht (seizoen 92/93); momenteel staat de teller op zes. Het gaat dus hard….

De tegenstander: FC Dordrecht. Is dat niet die ploeg die we eerder dit seizoen versloegen? Jip, en dus is de conclusie gerechtvaardigd dat we vanavond zeker niet op een reuzendoder stuiten. Of toch wel? Koning heeft namelijk begrepen – zo lezen we in de Fortuna Kicks – dat FC Dordrecht vorige week tegen MVV constant op de Maastrichtse helft heeft gespeeld! Kuch, kuch, opletten dus voor deze tegenstander.

Als we zoeken naar geel/groen bloed in de Dordtse selectie, kunnen we lang zoeken. Ik geloof dat trainer Robert V. een broer is van Pim V., maar daar houdt het dan ook op.

In het uitvak ontwaren we zowaar 25 Dordrecht supporters. Welkom!

Tijd voor de eerste helft. Dat wil zeggen, de weinige aanwezige suporters zijn klaar voor de eerste helft. Dit in tegenstelling tot de 22 spelers op het veld, die blijkbaar nergens zin in hebben. We moeten tot de 25ste minuut wachten voor er iets gebeurt dat je met veel goede wil vermeldenswaardig zou kunnen noemen. Scheidsrechter Koopman – die aantoont dat een goede wedstrijd fluiten eigenlijk helemaal niet zo lastig is – grijpt naar zijn rug.

Koopman kan het helse wedstrijdtempo niet meer bijbenen…

Ai, Koopman begint toch een beetje oud te worden. Als je in dit duel al niet meer mee kan, wanneer dan wel nog? Hoe dan ook, Koopman neemt een minuutje rust en gaat dan toch weer rustig verder. De spelers lijken medeleven te betuigen en halen in het restant van de eerste helft ook het laatste beetje tempo uit het duel. Klasse!

Tja, wat moet ik ervan zeggen? Beide ploegen creëren precies nul kansen in deze eerste helft. Aanvallend bestaan we niet, de beste spelers staan centraal achterin zoals dat al weken het geval is.

Niets, maar dan ook helemaal niets lukt Rajcomar…

En dus moet deze eerste helft wel op 0-0 eindigen. Zelden zo’n trieste bedoening gezien, als vandaag in dit stadion….. Ruststand: 0-0.

In de rust gebeurt ook niets spectaculairs, dus snel door naar de tweede helft. Verrek, zomaar drie wissels aan Sittardse kant. Er gebeurt wat! Chaly Jones, Dario Cagnazzo en Jo Geerinckx keren alle drie niet meer terug voor de tweede helft. In hun plaats komen Mauro Simone, Dave Joosten en Bart Meulenberg. Ziek, zwak en misselijk of allemaal niet goed genoeg??

Maakt allemaal niet uit, echt veel gevolgen voor de wedstrijd heeft het niet: die blijft namelijk onverminderd dramatisch.

Valt er dan helemaal niets te genieten? Ach, natuurlijk wel! Als Juan Martinez op het veld staat, gebeurt er altijd wel wat. Juan wie? Nou, die man met drie meter haar op zijn hoofd! Eigendom van Sparta, maar nu spelend voor Dordrecht. Veel interessanter is natuurlijk dat hij afkomstig is van River Plate. Toch geen kleine Argentijnse club! Een Zuid-Amerikaan dus en dat zie je ook aan zijn spel.

Martinez geeft echt alles wat ie heeft!

Hij geeft alles wat ie heeft en tackelt alles wat los en vast zit. Zijn kwaliteiten zijn beperkt, maar hij geeft tenminste alles. Daar moesten eens een paar spelers op het veld een voorbeeld aan nemen!

Het enige hoogtepunt uit het eerste kwartier na rust zien we op de lichtbalk. Fortuna heeft de koppen geteld en komt tot 1968 toeschouwers. Je kunt ervan zeggen wat je wilt (bijvoorbeeld dat het er minstens 700 te veel zijn), maar een mooi getal is het!

In het tweede kwartier van de tweede helft komt de wedstrijd dan eindelijk een beetje tot leven. Simone heeft er wel zin in en weet nog een paar spelers (zoals Joosten) te overtuigen dat het zo niet langer kan.

Het levert Fortuna een paar kansjes op. Zo zien we de enige geslaagde actie van Prince Rajcomar van de hele wedstrijd. Maar zijn schot zeilt een paar meter naast het doel van keeper Van der Ban.

Zonder handschoenen was de bal vast binnen gegaan!

En dan was er nog een corner die zomaar voor de voeten van Joosten belandde. Een mooi schot, maar Van der Ban houdt de bal knap uit het doel.

Tot zover de kansen voor Fortuna, want meer is er niet te melden. Het laatste kwartier is namelijk voor Dordrecht. Niet dat zij een treffer verdienen, maar als je de kans krijgt, moet je niet schromen daar gebruik van te maken. Rein Baart en onze verdedigers moeten voor het eerst in de wedstrijd serieus aan de bak.

Kazlauskas torent boven alles en iedereen uit!!

Maar ze kunnen niet voorkomen dat Dordrecht gevaarlijk wordt. Onyeike is dichtbij een treffer, maar blijft niet koel als hij vrij voor Baart verschijnt. Maar dat laatste kan niet gezegd worden van Michael van Dommelen. Deze totale nobody (alhoewel, vorig seizoen scoorde hij ook al tegen ons…) staat drie minuten voor tijd compleet vrij in ons strafschopgebied en ontvangt de bal van Lord. En die Van Dommelen blijft wel rustig en kopt de bal beheerst over Baart binnen: 0-1….

Een treffer vergoedt blijkbaar alles bij Dordrecht…

Zo, daar staan we dan. Tijd voor een gelijkmaker is er niet meer en dus is de zevende nederlaag op rij een feit. Eindstand: 0-1.

Gaan we daar verder nog woorden aan vuil maken? Nee, maar wel even opmerken dat aanstaande maandag de teller op acht nederlagen op rij kan komen te staan. Dat zou dus een evenaring zijn van het Sittardse record. Deze selectie zou dus aanstaande maandag voor de tweede maal dit seizoen geschiedenis kunnen schrijven; de 7-0 tegen VVV staat al in de boeken. Wie enig eergevoel heeft, doet maandag in ieder geval een poging dat te voorkomen. We zullen wel zien, wie dat is.