Vanmiddag heeft Ufukcan Engin de eerste wedstrijd van het vierlandentoernooi dat hij in en met Turkije speelt met 3-0 gewonnen. Op het Arslan Zeki Demirci sportcomplex in Antalya is Kazachstan O19 niet opgewassen tegen haar Turkse leeftijdgenoten.

Naast Turkije en Kazachstan strijden ook Slowakije en Wales in poule 13 voor een ticket dat hen uiteindelijk naar het EK in Finland moet brengen. Maar de weg is lang; de nummer 1 en 2 uit de poule kwalificeren zich voor de volgende ronde.

Engin, die een basisplaats krijgt toebedeeld van bondscoach Vedat Inceefe, zet Turkije O19 na een klein half uur op voorsprong. 29e minuut, 1-0.

Ufukcan Engin staat in de basis van Turkije O19

Vlak voor rust weet Turkije de voorsprong te verdubbelen als Doğukan Sinik voor 2-0 zorgt. En dat is ook de ruststand. Vlak na rust wordt Kazachstan voor een schier onmogelijke opgave geplaatst als Daryn Suyunov een rode kaart ontvangt.

Engin in duel om de bal met een Kazach

Uiteindelijk wordt het ook nog 3-0 als Güven Yalçın doel treft. Engin maakt dat niet meer mee; hij wordt na ruim 70 minuten gewisseld.

Vrijdag komt Engin weer in actie als Turkijke O19 het om 16.00 uur opneemt tegen Wales O19, dat vanmiddag met 1-2 verloor van Slowakije O19.

Bron: Türkiye Futbol Federasyonu