Zo, de competitie is weer begonnen. In het kader van de regionale bekercompetitie speelden we onze eerste derby tegen Eindhoven. Later volgen er nog derby’s tegen Rosmalen en Barendrecht. Daar zullen ze de messen wel aan het scherpen zijn, want vooral in de derby’s tegen Barendrecht van de afgelopen jaren ging het er hard aan toe. Nee, die opzet van de bekercompetitie spreekt zeker niet tot de verbeelding.


5 Augustus 1999

Hamming loodst Fortuna langs Eindhoven

EVV Eindhoven 2 Fortuna Sittard 3
Doelpuntenmakers: 32. Gerritsen 0-1; 60. Konings 1-1; 65. Hamming 1-2; 74. Zuurman 2-2; 82. Hamming 2-3
Opstelling: Van Zwam, Zegrean, Hofland, Roest, Hermans, Heering, Volmer, Kool (76. Krijgsman), Gerritsen, Hamming, Gesthuizen.
Toeschouwers: 1.100
Scheidsrechter: onbekend
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

Maar goed, nadat we met veel moeite de auto waren kwijtgeraakt (geen plek in verband met het EK pingpong) begaf ik me traditiegetrouw naar de afdeling warme hap. Ook die is aanwezig in het goed verbouwde Jan Lauwers stadion. Het assortiment was gering (een broodje knakworst), maar de kwaliteit was goed. Alleen de bediening was slecht. Er was maar 1 persoon in dat tentje die de bediening deed. Ze hadden waarschijnlijk niet gerekend op een zo grote groep uitsupporters, met als gevolg dat ik 10 minuten in de rij stond. Ik heb eens goed om me heen gekeken en kwam tot de conclusie dat er zo’n 130 Fortunezen aanwezig waren. In totaal waren er 1.100 mensen dus we waren goed vertegenwoordigd.

De wedstrijd dan. Zoals gebruikelijk de laatste jaren is de ouverture van Fortuna in het bekertoernooi niet om aan te zien. Deze wedstrijd vormde daar geen uitzondering op. Sommige spelers speelden ongeïnspireerd (Kool, Hofland) anderen kunnen waarschijnlijk niet beter (Gesthuizen, Zegrean) met als gevolg dat het een moeilijk avondje werd.

Gelukkig hebben we dan nog ene Hamming op het veld staan die op de momenten dat het stroef loopt en Eindhoven zich begint te realiseren dat er iets te halen valt, gewoon de trukendoos opent en scoort. De 2-1 van hem was werkelijk briljant. Dat was weer zo’n lobje waar hij schijnbaar patent op heeft. Loepzuiver over de keeper.

De samenwerking tussen Hamming en Gerritsen begint op gang te komen en het kan en moet nog veel beter maar het is veelbelovend.

De doelpunten die we tegen kregen waren puur het gevolg van nonchalance aan onze kant. Sommige spelers hadden echt geen zin om achter hun tegenstander aan te lopen waardoor er twee keer zomaar een Eindhoven speler op Van Zwam af kon om hem vervolgens volstrekt kansloos te laten. Onnodig maar het gebeurde wel.

Als die nonchalance eruit gaat en we nog een goede rechtsback aantrekken komt het met het eerste elftal wel goed dit jaar.

Een probleem, er mag echt niemand geblesseerd of geschorst raken want op de bank zit vrijwel niks!