Het is 1 april 2021 als duidelijk wordt met welke spelers Fortuna Sittard vooral níét verder wilt. Dat zijn er een heleboel, waaronder Grégoire Amiot. Dat Amiot niet in aanmerking komt voor een contractverlenging is al een poos duidelijk, aangezien hij niet of nauwelijks speelt onder Sjors Ultee.

Van zijn twee seizoenen in Sittardse dienst speelt Amiot tijdens zijn eerste seizoen nog wel regelmatig, maar de terugkeer uit blessure van Wessel Dammers reduceert zijn speeltijd. Door de intrede van COVID-19 wordt het seizoen 19/20 voortijdig afgebroken, waardoor Amiot tijdens zijn eerste seizoen tot slechts negen wedstrijden komt.

Amiot laat tijdens die negen duels geen onuitwisbare indruk achter en een basisplaats tijdens het seizoen 20/21 zit er niet in. Het Zweedse Falkenbergs FF biedt een uitweg en huurt de centrale verdediger tot het einde van het kalenderjaar.

Na de winterstop keert Amiot terug uit Zweden, waar hij met zijn club degradeerde. Amiot werkt het restant van het seizoen af bij Fortuna, maar komt nog maar één keer in actie. Fortuna licht de optie voor het seizoen 21/22 niet, waardoor Amiot Fortuna in de zomer van 2021 verlaat.

Een maandenlange zoektocht eindigt in Puy-en-Velay waar Amiot de langdurige geblesseerde Alex Marchadier moet vervangen. Le Put Foot 43 neemt momenteel de zevende plek in van National 2, het vierde niveau van Frankrijk. We wensen Amiot veel succes in de Haute-Loire.

Bron: Le Puy Foot 43