Het seizoen 2022/23 zit er pas twee weken op, maar het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur.

Op zaterdag 1 juli staat de eerste training van het seizoen 2023/24 op het programma op Sportplaza het Anker in Buchten (aanvang: 11.30uur). Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs kan de voorbereiding dan in ernst beginnen.

Een week later op zaterdag 8 juli speelt Fortuna Sittard de eerste oefenwedstrijd. Tegenstander in Nederweert-Eind is eerstedivisionist FC Eindhoven (aftrap op het veld van Eindse Boys: 12.00uur).

Tot zover de bevestigde afspraken. Er doen ook nog drie niet-bevestigde afspraken de ronde. In het Belang van Limburg lezen we dat Fortuna Sittard de week nadien oefent tegen KRC Genk in onze regio.


Een oefenduel tegen KRC Genk zal velen bekoren

Eerstedivisionist FC Dordrecht meldt dat de Schapenkoppen tegen Fortuna Sittard zullen oefenen. Een datum is er nog niet, maar waarschijnlijk in de week van maandag 24 juli.

Ten slotte lijkt het erop dat Fortuna later die week ook nog tegen SV Zulte Waregem, dat onlangs uit de Jupiler Pro League degradeerde, zal oefenen. Zulte meldt (onder voorbehoud) dat Fortuna op zaterdag 29 juli in Zeeland zal aantreden tegen Essevee.

Mocht het duel inderdaad in Zeeland worden gespeeld dan zou het zo maar kunnen dat Fortuna daar een oefenstage belegd.

Wordt vast vervolgd.

Bron: Fortuna Sittard / HBVL / FC Dordrecht / SV Zulte Waregem