Terwijl zijn teamgenoten zich laven aan Beierse sferen op het Sittardse Oktoberfest strijdt Nathangelo Markelo in de CONCACAF Nations League voor eerherstel. De afgelopen periode kwam Curaçao daarin driemaal in actie en verloor evenzoveel keer.

Tijdens de laatste groepswedstrijd speelt Curaçao tegen Trinidad & Tobago, waarvan reeds in een eerdere fase werd verloren. Maar vannacht zijn de rollen omgedraaid, want al snel nemen de Curaçaoënaars de leiding via Rangelo Janga. Niet veel later verdubbelt Godfried Roemeratoe de score: 2-0.


In januari 2021 was Rangelo Janga ook al eens Fortuna’s kwelgeest

Na rust lijkt de wedstrijd beslist als Kenji Gorré de score naar 3-0 tilt, maar die slag komen ‘The Hummingbirds’ bijna te boven als ze binnen een tijdsbestek van zes minuten via Reon Moore en Kristian Lee-Him terugkomen tot 3-2.

In het slotkwartier neemt Curaçao opnieuw afstand via Juninho Bacuna en scoort Rangelo Janga zijn tweede doelpunt. Kareem Moses zorgt voor het slotakkoord als hij de 5-3 voor zijn rekening neemt.

Met de overwinning zorgen Markelo en Curaçao voor een mooi slotakkoord voor een verdere teleurstellende kwalificatie. Want met drie punten uit vier duels eindigen ze op de vijfde plek. Alleen El Salvador eindigt onder de Curaçaoënaars. Door voorlaatste in de stand te eindigen degradeert Curaçao naar League B.

Bron: ESPN / Voetbal International / CONCACAF