Met zijn drie treffers besliste Mark Diemers gisteravond eigenhandig de derby tegen VVV Venlo. Daardoor werd hij niet alleen Fortuna’s topscoorder in het huidige seizoen, maar maakte hij tevens een flinke sprong op de schuttersranglijst aller tijden.

Door zijn drie doelpunten kwam zijn totaal in Sittardse dienst op 13. Daarmee stijgt Mark van plek 71 naar een gedeelde 58e plek op de schuttersranglijst aller tijden. Diemers passeerde gisteren onder andere Fabio Caracciolo, Wilbert Suvrijn en Stefan Askovski en staat nu op een gedeelde plek met spelers als Mark Burke, Ruud Kool en Roland Vroomans. Een volgende treffer betekent een evenaring van het doelpuntentotaal van onder andere Danny Hoesen, Frans Thijssen en Ruud Boymans.

Van de huidige selectiespelers staat alleen Djibril Dianessy hoger dan Diemers. De geblesseerde vleugelspeler staat met twintig treffers op een gedeelde 33e plek. Ronald Hamming staat nog altijd op de eerste plek met maar liefst 135 doelpunten. Klik hier voor de volledige lijst met Fortuna’s doelpuntenmakers van de afgelopen 51 jaar.