Fortuna Sittard heeft  concrete boden ontvangen op middenvelder Mark Diemers. Voor de 25-jarige Diemers zijn het Hongaarse Ferencvárosi TC en het Roemeense CFR Cluj in de markt. Beide clubs hebben een officieel bod neergelegd bij de clubleiding in Sittard-Geleen, waarvan het hoogste rond de € 2.000.000 ligt.

Het Hongaarse Ferencváros kroont zich tijdens het seizoen 18/19 tot Hongaars kampioen en staat aan de vooravond van de voorronde van de Champions League. Daarin komt het uit tegen het Bulgaarse PFK Ludogorets.

CFR Cluj kroont zich tijdens het seizoen 18/19 eveneens tot nationaal voetbalkampioen, zij het in Roemenië. Ook zij spelen in de voorronde van de Champions League waarin een tweeluik met Astana FK moet uitmaken wie van beide doorgaat naar de volgende kwalificatieronde.

Naar verluid is het hoogste van de twee boden afkomstig uit Roemenië en met CFR Cluj is de club nog in gesprek. De komende dagen zal uitwijzen in hoeverre Fortuna en zeker ook Diemers ingaan op de interesse uit het Oostblok.

Diemers komt voor aanvang van het seizoen 18/19 transfervrij over van De Graafschap en ontpopt zich al gauw tot Fortuna’s draaischijf. En het lijkt erop dat Diemers na één seizoen alweer vertrekt uit Sittard-Geleen. In zijn tot dusverre enige seizoen in Sittardse dienst speelt Diemers alle 34 wedstrijden, waarin hij 7 doelpunten scoort en evenveel assists aflevert. daarnaast speelt Diemers 4 bekerduels waarin hij scoort en tevens één assist geeft.

Bron: Dagblad de Limburger