Gisteren werd duidelijk dat Fortuna Sittard het seizoen 2023/24 begint op zondag 13 augustus met een uitwedstrijd bij Feyenoord. Vandaag heeft de KNVB de rest van het concept competitieprogramma bekend gemaakt, dat dus nog kan veranderen.

Na het openingsduel tegen Feyenoord volgt op zaterdag 19 augustus de eerste thuiswedstrijd tegen promovendus Almere City FC.

Met verder duels tegen Excelsior Rotterdam (uit), FC Volendam (thuis) en Go Ahead Eagles (uit) in de eerste zes speelronden, zijn er mogelijkheden voor Fortuna om goed uit de startblokken te komen.

Fortuna sluit het jaar 2023 af op vrijdag 15 december met een uitduel bij NEC Nijmegen op speeldag 16. Dat is een maand later dan in het zojuist afgelopen seizoen dat werd stilgelegd na speeldag 14 vanwege het winterse WK in Qatar.


Afgelopen seizoen pakte Fortuna de volle buit in Groningen op de laatste speeldag van het jaar 2022 

Na een kleine maand winterstop hervat Fortuna op zaterdag 13 januari 2024 de competitie thuis tegen Sparta Rotterdam, gevolgd door uitduels bij Almere City FC en FC Volendam. Mogelijkheden dus voor een goede doorstart.

Fortuna sluit de competitie af op zondag 19 mei 2024 met een uitduel in Almelo bij promovendus Heracles. Dat is een week vroeger dan het zojuist afgelopen seizoen, waarschijnlijk vanwege het EK dat in juni/juli 2024 in Duitsland wordt gespeeld.

Voor het gehele programma, klik je hier.

Bron: KNVB