Zo, de eerste overwinning is binnen en dat werd tijd ook! Een verdiende overwinning maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we in Cambuur ook een ideale tegenstander hadden om ons uit te leven! We zijn dus al drie plekken gestegen op de ranglijst. Dat gaat wel snel dit jaar. We zijn vroeg in vorm!!


2 Oktober 1999

Een Hamming hattrick sloopt zwak Cambuur

Fortuna Sittard 4 Cambuur L’warden 1
Doelpuntenmakers: 10. Volmer 1-0; 13. Hamming 2-0; 27. Van der Heide 2-1; 55. Hamming 3-1; 67. Hamming 4-1
Opstelling: Van Zwam, Zegrean, Hofland, Roest, Hermans, Gesthuizen, Volmer, Krijgsman (86. Kiekens), Gerritsen, Hamming, Paciorek.
Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Van der Ende
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

Fortuna begon perfect aan de wedstrijd. Niet te agressief want dan loop je al snel tegen een counter aan en ook niet te afwachtend, want dan breng je Cambuur vanzelf in de wedstrijd, nee precies agressief genoeg.

Cambuur wist niet waar ze het zoeken moesten in het eerste kwartier. We kwamen dan ook al vrij snel volkomen verdiend op voorsprong. Uit een corner nota bene. De laatste keer dat wij uit een corner hebben gescoord moet volgens mij begin vorig seizoen geweest zijn in de intertoto tegen Salzburg (2-1 Dirks). Zo lang is dat dus al geleden. Volmer trapt binnen tussen een woud van benen.

Fortuna ging daarna lekker door, en het was gewoon wachten op de 2-0. Die liet ook niet lang op zich wachten. Op het kwartier maakte Hamming er 2-0 van. Lekker voor de ploeg, lekker voor de supporters maar vooral lekker voor Hamming zelf. Want een doelpunt was wat ie nodig had.

Het kon ook niet uitblijven, want Cambuur stond zo slecht te verdedigen. Ze probeerden op buitenspel te spelen, maar als de vier verdedigers dan niet op één lijn staan lukt dat uiteraard niet. Hamming profiteerde daar dankbaar van en als Volmer aanvallend iets scherper was geweest had ie ook Krijgsman meerdere keren vrij voor de keeper kunnen zetten.

Daarna kwam een periode waarin het enige verwijt van de avond gemaakt kan worden aan Fortuna. Ze lieten het initiatief aan Cambuur. En ik snap niet waarom ze dat doen? Het is al vaker gebeurd en het is ook al vaak misgegaan. Als ze doorvoetballen, spelen ze die Friezen in no time op een hoopje en staat het 4-0 bij de rust, maar dat gebeurt dus niet. Niet dat Cambuur bij machte was om iets met dat initiatief te doen, maar een bal kan altijd verkeerd vallen in je eigen zestienmetergebied en dat gebeurde ook.

Roest krijgt na een half uur een bal tegen zijn arm (duidelijk aangeschoten dus geen penalty), maar Van den Ende legt de bal toch op de stip. Hij vindt natuurlijk van zichzelf dat ie de beste scheids van het land is en zo loopt ie ook over het veld, maar dit leek me toch wel een blunder.

Gek genoeg kwam dat tegendoelpunt ons niet slecht uit. Fortuna schoot weer wakker en ging weer verder waar ze na het eerste kwartier waren opgehouden. Cambuur mocht blij zijn dat het bij 2-1 bleef tot aan de rust.

In de rust heeft Van Marwijk waarschijnlijk gezegd dat ze moesten spelen zoals ze begonnen waren in de eerste helft. Dat deed Fortuna dan ook en na 20 minuten stond er de onvermijdelijke 4-1 op het bord. Hamming was de man die de goals maakte, waarbij de laatste erg mooi was.

Daarna zakte het spel weer een beetje weg. Een geconcentreerd Fortuna had Cambuur totaal in de vernieling kunnen spelen. 7-2 Had tot de mogelijkheden behoort, ware het niet dat er te veel BV’tjes op het veld liepen bij ons.

Vooral Gesthuizen wilde de show stelen. Dat deed ie ook wel vlak voor tijd. Vlak voor mijn neus komt ie met een onwaarschijnlijk knappe beweging op de proppen. Die Cambuur verdediger weet nu nog niet wat er gebeurde. Maar ja effectief was het allemaal niet meer. Maar who cares?

Wie had van tevoren gedacht dat het zo’n makkelijke overwinning zou worden? Ik niet in ieder geval. De instelling van Cambuur was trouwens tamelijk beschamend. Neem nou zo’n Zegrean. Die heeft de hele wedstrijd niks hoeven doen. Behalve dan wuiven naar ons vak dat zijn naam aan het scanderen was (ik moet die vent wel)! Zijn tegenstander liep met een helderwit t-shirt van het veld. En dat wil wat zeggen in zo’n modderpoel. Die heeft dus geen enkele sliding of zoiets gemaakt! Het leek wel op ons weerwerk in Kerkrade, maar dan erger. Wie denken ze wel niet dat ze zijn? Denken ze dat ze zo’n wedstrijd gewoon kunnen laten lopen, omdat ze zich toch wel makkelijk kunnen handhaven? Nou ja dat is toch vooral hun probleem, maar wel sneu voor die 25 meegereisde supporters.

Na afloop natuurlijk het onvermijdelijk poelspringen! Het had de hele middag en avond geregend en dat betekent dat de parkeerplaats van het stadion compleet onderloopt. Zo ook deze keer. Bij de uitgang stond weer 10cm water. Maar ach een beetje water gaat mijn goeie humeur toch niet verpesten!