In 2008 wordt bij Fortuna-supporter Paul Loete vastgesteld dat hij lijdt aan de ziekte ALS. ALS, dat staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, is een vrij onbekende aandoening welke leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. Dat houdt in dat mensen die lijden aan ALS steeds minder kunnen beschikken over hun spieren hetgeen uiteindelijk leidt tot verlamming. Bovenop het feit dat ALS een dodelijke spierziekte is, is ALS ook nog eens een progressieve ziekte. Dat betekent dat de spierkracht steeds verder achteruitgaat.

En om deze vrij onbekende spierziekte media-aandacht te geven heeft Paul Loete aan Fortuna gevraagd te bekijken hoe de club hieraan kan bijdragen. Rondom de derby tegen MVV wordt gecollecteerd onder supporters en sponsoren waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Stichting ALS Nederland. Maar de spelers dragen tijdens de warming up ook shirts welke op de voor- en achterzijde zijn voorzien van het logo van de Stichting ALS Nederland.


Het shirt zonder opsmuk dat tijdens de warming up wordt gedragen

Het shirt van het kledingmerk Masita, is eenvoudig van opzet en identiek aan het thuis- en uitshirt dat Fortuna draagt tijdens het seizoen 2007 – 2008. Afwijkend van Fortuna’s clubkleuren is de hoofdkleur van het shirt wit, voorzien van zwarte biezen.

Paul Loete komt op 23 maart 2013 te overlijden. Maar op 30 oktober 2014 krijgt de fatale spierziekte pas écht landelijke bekendheid als tijdens een uitzending van het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ Fernando Ricksen verklaart eveneens te lijden aan de spierziekte ALS.

De voormalige speler van Fortuna, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg merkt op een dag dat zijn spierkracht is afgenomen, consulteert een arts, ondergaat diverse onderzoeken en verneemt het vreselijke nieuws dat hij leidt aan ALS. En zo krijgt de spierziekte, tweeënhalf jaar nadat Paul Loete aandacht vraagt voor zijn ziekte, eindelijk de aandacht die het verdient.