Op 15 april wordt duidelijk dat het aflopende contract van Hoofd Jeugdopleidingen Jurgen Seegers niet wordt verlengd. En terwijl Seegers heel snel daarna een contract tekent bij Almere City FC, blijft Fortuna zoeken naar een opvolger.

Die lijkt de club te hebben gevonden in voormalig speler en voormalig trainer Henk Duut. Duut is geen onbekende voor Fortuna en andersom. Tijdens het seizoen 86/87 komt Duut over van Feyenoord en blijkt meteen een onmisbare schakel in Fortuna’s defensie. Daaraan komt een abrupt einde als Duut in de voorbereiding op het seizoen 90/91 wordt getroffen door een lichte hersenbloeding. Duut revalideert, maar een terugkeer op het veld loopt uit op een teleurstelling.

Duut gaat zich vervolgens inzetten voor de Sittardse jeugdopleiding en assisteert hoofdtrainer Bert van Marwijk bij diens werkzaamheden. Als Van Marwijk naar Feyenoord vertrekt schuift Duut door naar de positie van hoofdtrainer. Een succes wordt dat allerminst – na 13 wedstrijden wordt Duut uit zijn functie ontheven en gaat de functie van Hoofd Jeugopleidingen uitoefenen.

Dat dit geen ideaalsituatie is, snapt iedereen en na een jaar vertrekt Duut alsnog. Hij wordt trainer van het Japanse Omiya Ardija.

Ondanks dat Duut vertrekt naar het Verre Oosten blijven Duut en Fortuna aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen. Zoals eind 2002, als Fred van Barneveld met Duut belt en hem polst om terug te keren als Hoofd Jeugdopleidingen. Maar ook een half jaar later, als Fortuna nog steeds een Hoofd Jeugdopleidingen zoekt en met Duut en Roger Reijners spreekt over de vacante vacature.

In november 2015 komt Fortuna nogmaals bij Duut uit als het op zoek is naar een nieuwe trainer na het ontslag van Peter van Vossen. Uiteindelijk wordt Duut niet Fortuna’s nieuwe trainer en stelt de club uiteindelijk Ben van Dael aan.

En nu, na de zoveelste flirt tussen Duut en Fortuna lijken beide partijen met elkaar in zee te gaan. Vanaf het seizoen 20/21 is Duut de beoogde Hoofd Jeugdopleidingen waarbij Duut een contract voor één seizoen zal ondertekenen.

Bron: Zo-Nws