Voor de vacature van hoofd bovenbouw van de jeugdopleiding heeft Fortuna twee kandidaten op het oog. Het zijn twee oud Fortunezen: Roger Reijners en Henk Duut.
De bovenbouw van de jeugdopleiding bestaat uit de A en B-jeugd. Aangezien Fred van Barneveld de functies hoofd jeugdopleiding en manager technische zaken niet langer kan combineren (teveel werk) zoekt Fortuna iemand voor de bovenbouw van de jeugdopleiding. Van Barneveld blijft wel hoofdverantwoordelijk voor de complete jeugdopleiding.
Fortuna spreekt dus met twee kandidaten. Roger Reijners speelde enkele seizoenen voor Fortuna Sittard in de jaren tachtig. Hij vertrok naar MVV waar hij een aantal jaren speelde en vervolgens in de trainerstaf belandde. Twee jaar geleden werd hij er hoofdcoach, maar gedurende het afgelopen seizoen werd hij in Maastricht ontslagen. Tegenvallende resultaten, maar was dat de schuld van Reijners of van schandalig wanbeleid in de top van MVV? Sindsdien is Reijners opzoek naar nieuw emplooi in het betaalde voetbal.
Henk Duut speelde eind jaren tachtig / begin jaren negentig voor Fortuna Sittard (ook samen met Reijners) totdat een hersenbloeding een abrupt einde maakte aan zijn voetbalcarrière. Duut werd opgenomen in de technische staf en werkte zich uiteindelijk op tot hoofdcoach van Fortuna in het seizoen 99/00. Dat duurde slechts een half jaar want net als Reijners bij MVV werd ook Duut geslachtofferd na tegenvallende resultaten. En ook in Sittard kun je je afvragen of dat toch niet vooral te wijten was aan schandalig wanbeleid in de top van Fortuna. Duut bleef bij Fortuna aan de slag, nu als hoofd jeugdopleiding. Maar die functie verruilde hij al snel voor een Japans avontuur bij Omiya Ardija. Die club verliet hij na een tegenvallend seizoen. En dus is Duut opzoek naar emplooi in de voetbal wereld, wellicht opnieuw in de Fortuna-jeugdopleiding.
Kortom, de overeenkomsten tussen Reijners en Duut zijn legio. Aan Fortuna te bepalen wie het meest geschikt is voor deze belangrijke functie in de Fortuna-jeugdopleiding. Voor het begin van het nieuwe seizoen zal Fortuna wel een keuze hebben gemaakt. We zijn benieuwd.

Bron: Fortuna Home / Limburgs Dagblad