Eind 2022 sijpelden er berichten door uit Lombardije dat Azerion interesse had in Brescia Calcio, dat op zoek was naar financiële versterking. Azerion zou een belang willen nemen in de Serie B-club, maar wel op voorwaarde dat de club niet zou degraderen naar de Serie C.

Die intentie sloot aan bij de grotere ambitie die Azerion in september 2022 uitsprak om een netwerk van clubs te creëren waar Fortuna Sittard deel van uitmaakt.

Uiterlijk 19 januari konden geïnteresseerde partijen zich melden in Brescia en Azerion zou een voorstel hebben ingediend (naast nog twee andere consortia).

Deze maand sijpelen berichten door uit Italië dat Azerion niet langer geïnteresseerd is in Brescia Calcio. Wellicht omdat Brescia afstevent op de Serie C.

Sportief gaat het de Biancazzurri namelijk niet voor de wind. Brescia staat op plek negentien (van twintig) in de Serie B, drie punten verwijderd van plek zeventien die recht geeft op degradatieplayoff-voetbal (de nummers 18, 19 en 20 degraderen rechtstreeks). Met nog acht duels te gaan is Brescia nog zeker niet gedegradeerd, maar goed ziet het er ook niet uit.

We vermoeden dat Azerion elders verder kijkt op zoek naar samenwerkingspartners.

Bron: Brescia Oggi (1) / Brescia Oggi (2)Brescia Oggi (3)