Als we het blad “Sportzaken” mogen geloven bedraagt de afkoopsom die Fortuna Sittard overeen is gekomen met Dennis Krijgsman 88.000euro. Fortuna wil bij monde van Simone Palmans geen bedragen noemen maar zegt dat de afkoopsom lager is dan 88.000 euro.
“Sportzaken” heeft beslag weten te leggen op deze informatie via een gerechtelijke uitspraak en dus lijkt de info betrouwbaar. Bovendien zien wij geen enkele reden waarom dit blad de hoogte van de afkoopsom zou willen overdrijven. Als dit bedrag klopt (en daar gaan we dus maar eens vanuit) dan heeft Krijgsman bijzonder goed onderhandeld met Theo Mommers. Kon hij natuurlijk ook, want hij was de laatste partij waarmee Mommers een akkoord diende te sluiten. Dus Krijgsman kon Mommers’ reddingsplan maken of breken.
Voor de spelers die de verlaagde aanbieding van Fortuna tekenden (Hamming, Akerboom, Van der Hoeven en Emeran) is dit wel erg cru. Zij gingen namelijk akkoord met een jaarsalaris van 54.000 euro, waarvoor ze een jaar lang moeten werken. Krijgsman ontvangt dit seizoen in twee termijnen 88.000 euro en daarvoor hoeft hij slechts zijn favoriete hobby uit te voeren (niets doen).
Het Limburgs Dagblad belde ook nog met Krijgsman om hem te vragen naar de afkoopsom. Krijgsman wilde er niet op reageren. Begrijpelijk, hij heeft geen enkele behoefte om slapende honden wakker te maken….

Bron: Limburgs Dagblad