Het was natuurlijk een mooi verhaal. Grootverdiener Dennis Krijgsman die naar aanleiding van het feit dat Fortuna de lonen over mei niet had uitbetaald, niet verder kwam dan te melden dat dat vervelend was want hij moest toch ook gewoon eten.
Gisteren hebben we dat voorvalletje nog eens besproken met de nieuwe aanvoerder van Fortuna Sittard: Jochem van der Hoeven. En Jochem wist ons de precieze aanleiding van deze uitspraak van Krijgsman te vertellen. Wat was er gebeurd?
Krijgsman was niet op de hoogte van het feit dat de lonen over mei niet zouden worden uitbetaald. Niets vermoedend stapte hij de Albert Heijn binnen, laadde zijn winkelwagentje vol, ging naar de kassa en vroeg: kan ik pinnen? Zeker meneer Krijgsman, zei de cassière. En toen verscheen er in het schermpje van de pin-automaat: “Uw saldo is ontoereikend”.
En dus kon Krijgsman alle etenswaren weer netjes op de plek gaan zetten waar hij ze vandaan had gehaald. Behoorlijk genant dus om nog maar niet te spreken van de energieverspilling.
Thuisgekomen ging de telefoon. Een journalist van het LD vroeg zich af wat Krijgsman er nou van vond dat Fortuna de salarissen over mei niet had uitbetaald? Nou ja, de rest van het verhaal is bekend.