De A-jeugd van Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd op Varkenoord tegen Feyenoord met 2-1 verloren.
Feyenoord was de betere ploeg in de eerste helft, alhoewel de eerste serieuze kans van de wedstrijd voor Fortuna was. Helaas was de dikke kans niet aan Mauro Simone besteed. Daarna kreeg Feyenoord enkele goede kansen, maar goed keeperswerk van Sten Dreezen en Rotterdamse onmacht voor onze goal hielden de 0-0 tussenstand op het bord. Omdat Mauro Simone ook zijn tweede kans van de wedstrijd verprutste bleef het 0-0 bij de rust.
In de tweede helft bleef het lang 0-0 en leek Fortuna met een puntje Rotterdam te kunnen verlaten, maar een kwartier voor tijd ging de wedstrijd toch van het slot. Franco Muto had eerst dé kans van de wedstrijd om Fortuna op voorsprong te zetten, maar hij werd op het allerlaatste moment nog gestuit door een Rotterdamse verdediger. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in…
Vijf minuten later was het duel beslist toen Feyenoord 2-0 maakte. Dat Mauro Simone er in de laatste minuut nog 2-1 van maakte had louter statistische waarde.

Weer een nederlaag dus. Gelukkig verloren alle overige degradatiekandidaten ook. Het ziet er naar uit dat Fortuna samen met NEC en Sparta moet gaan uitmaken wie De Graafschap volgend seizoen vergezelt in de eerste divisie.