Vandaag bereikt ons het trieste nieuws dat oud Fortunees László Mészáros is overleden.

Mészáros maakte deel uit van de gouden lichting van (de bovenbouw van) Fortuna’s jeugdopleiding eind jaren negentig. Daar waar onder andere Mark van Bommel en Fernando Ricksen doorstootten naar het eerste elftal, lukte dat Mészáros niet.

De verdedigende middenvelder verliet Fortuna, speelde enkele seizoenen in Hongarije bij Hajdúszoboszlói SE en keerde daarna alsnog terug bij Fortuna Sittard.

Sportief ging het bergafwaarts bij Fortuna in het seizoen 2001/02. Fortuna zou degraderen, maar dat lag niet aan Mészáros, die zijn debuut maakte in september 2001 in het bekerduel tegen Vitesse; vier dagen later maakte hij zijn debuut in de eredivisie uit bij RKC Waalwijk.

In de eerste divisie werd het publiek niet verwend. De hardwerkende Mészáros viel op en werkte zich op tot publiekslieveling. Dat mag dan zo zijn, hij moest wel elk jaar, tot ontsteltenis van het publiek, hopen op contractverlenging.

Blessures, Fortuna’s deplorabele financiële staat, het helpt allemaal niet.


Publiekslieveling in Sittard

Dat nieuwe contract kwam er een aantal seizoenen op rij, maar in de zomer van 2006 niet. Mészáros moest vertrekken bij Fortuna Sittard. Zijn laatste duel, thuis tegen Excelsior, speelde hij in april 2006. Hij scoorde die avond een van zijn in totaal vier Sittardse doelpunten.

Hij tekende vervolgens bij de Belgische eersteprovincialer Meeuwen-Guitrode.

Mészáros speelde 118 duels (12x eredivisie, 98x eerste divisie, 8x beker) voor Fortuna Sittard. We interviewden hem in januari 2004.

Mészáros is 47 jaar jong overleden.

We wensen zijn vrienden en familie veel sterkte bij dit verlies.

Bron: Fortuna Sittard