Fortuna heeft vanavond in Obbicht met 2-1 gewonnen van de Belgische 1e klasser Cercle Brugge.
Al na vier minuten kwam Fortuna op voorsprong toen Derksen een voorzet van Vanek binnenkopte. Cercle Brugge, met oud-Anderlechtspeler Glen de Boeck als trainer, zorgde in de eerste helft slechts enkele keren voor gevaar. Éénmaal wist Christianen goed te redden in een 1-tegen-1 situatie en vlak voor rust schoot Vandamme in het zijnet. Jürgen Heinrichs viel op in negatieve zin. Net zoals tegen Hapoel Petach Tikwa liep hij zich zichtbaar te ergeren aan de tegenstander. Na een onnodige gele kaart werd Heinrichs twee minuten voor rust vervangen door Paridaans.

In de tweede helft was het spel wat meer in evenwicht. Nadat beide ploegen enkele kansjes hadden afgedwongen, was het Cercle dat twintig minuten voor tijd de score gelijk trok. Een diepe bal werd door Vanek gemist, waarna de rechtsbuiten met een simpele pass Felix Reuse kon vinden. Diens schot leek niet onhoudbaar, maar rolde toch vrij eenvoudig onder Christianen door.
Net als tegen de Israeli’s leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Ditmaal was het echter Fortuna dat aan het langste eind trok. In blessuretijd zorgen Emmo Güvenc en Olondo voor een goede actie aan de rechterkant. Güvenc voorzet zorgt voor een scrimmage voor het doel van Verbist. Uiteindelijk is het de ingevallen Cornelia die op de juiste plaats staat om de winnende treffer in de tikken. Direct nadat de Belgen hebben afgetrapt, fluit de goed leidende scheidsrechter Wiedemijer voor het eindsignaal.

Vandaag zijn ons weer enkele dingen opgevallen. Zo was Mels van Driel wederom aanvoerder en speelde een goede wedstrijd op het middenveld. El Hammouchi werd uitgeprobeerd op de rechtsback positie, iets waar hij duidelijk aan moet wennen. Voorin heeft Bas Jacobs duidelijk nog moeite om in een goed ritme te komen. Trainer Wisman ten slotte, liet met de wissel van Heinrichs duidelijk merken dat hij incidenten zoals tegen Petach Tikwa niet meer accepteert. Al met al een aardige oefenwedstrijd.

Opstelling Fortuna: Christianen; El Hammouchi, Grabovac (80. Facenna), Op den Kamp, Vanek; E. Güvenc, Heinrichs (43. Paridaans), Van Driel; Jacobs (64. Schreurs), Derksen (74. Cornelia), Bouhadan (80. Olondo).