Fortuna is volgens de Zweedse website FotbollDirekt bezig om Tesfaldet Tekie naar Sittard te halen. De 22-jarige middenvelder stond onder contract bij AA Gent, maar dat contract werd op de laatste dag van de recente transferperiode in onderling overleg ontbonden. Daardoor zou hij nu de overstap kunnen maken.

Tekie was van 2013 tot 2016 in dienst van het Zweedse IFK Norrköping. IF Sylvia huurde hem in die periode voor één seizoen. AA Gent zag toekomst in de jonge Zweed en haalde hem in 2017 naar België. Dat huwelijk werd echter geen succes: uiteindelijk speelde Tekie geen enkele wedstrijd in het eerste elftal van de Buffalo’s. De afgelopen anderhalf jaar werd hij verhuurd aan Östersunds FK in zijn moederland. Na terugkomst in Gent werd besloten zijn tot 2021 doorlopende contract te beëindigen.

Tesfaldet speelde in totaal 59 wedstrijden in de hoogste Zweedse competitie. Daarin scoorde hij twee treffers. Technisch manager Sjoerd Ars zou tegen de Zweedse voetbalsite hebben verklaard dat Fortuna inderdaad dicht bij een akkoord met de middenvelder is.

Bron: FotbollDirekt

Foto AA Gent