De Technisch Manager van PEC Zwolle, Mike Willems, heeft tekst en uitleg gegeven rondom de situatie van Clint Leemans. De middenvelder staat in de belangstelling van meerdere clubs (waaronder Fortuna Sittard), waarvan Fortuna op enig moment het meest concreet was (of leek).

Maar ondertussen is de interesse in de middenvelder van welke club dan ook verflauwd. En dat betekent dat Leemans voorlopig niet in Sittard-Geleen neerstrijkt. ‘Er speelt niets’, aldus Willems.

In Zwolle heeft Leemans nog een contract tot de zomer van 2021 en het is onwaarschijnlijk dat PEC de 24-jarige middenvelder opnieuw wil uitlenen. ‘De Blauwvingers’ zullen Leemans deze zomer willen verkopen. Leemans’ salariseisen en de transfersom die op tafel dient te worden gelegd vormen voor geïnteresseerde clubs het struikelblok. Daarnaast zal Fortuna meer zekerheid van de KNVB willen hebben omtrent Acun Ilıcalı, die een belang van minimaal 25% in de club wilt nemen.

Fortuna kan een centrale middenvelder goed gebruiken na het vertrek van Mark Diemers en Amadou Ciss. Tibeau Swinnen is weliswaar op proef, maar trainer Kevin Hofland heeft aangegeven dat Swinnen mag meetrainen, maar een contract zit er voor de Belg niet in.

Bron: RTV Oost