Dat Fortuna Sittard interesse heeft in Clint Leemans is bekend. Dat er concurrentie is van—in ieder geval—VVV Venlo en RKC Waalwijk ook. En dan is er ook nog de afkoopsom van het doorlopende contract in Zwolle die een overgang bemoeilijkt.

In Zwolle heeft Leemans nog een contract tot de zomer van 2021. Het is dus onwaarschijnlijk dat PEC de 24-jarige middenvelder opnieuw wil uitlenen. PEC zal Leemans deze zomer willen verkopen.

Fortuna kan een centrale middenvelder goed gebruiken na het vertrek van Mark Diemers en Amadou Ciss. Daartoe zijn Jari Schuurman en Tibeau Swinnen momenteel op proef, maar beiden hebben hun kwaliteiten nog niet op eredivisieniveau geëtaleerd; Leemans wel. Bovendien kennen hoofdtrainer Kevin Hofland en assistent-trainer Kristof Aelbrecht Leemans nog van zijn tijd in de PSV-jeugdopleiding. Zij zijn enthousiast.

De financiën (salaris en afkoopsom) zijn het voornaamste struikelblok. Een te groot struikelblok voor VVV Venlo, adus Voetbal International, dat weet te melden dat Fortuna Sittard de beste papieren heeft om Clint Leemans over te nemen van PEC. De tijd zal leren of Fortuna inderdaad Leemans zal overnemen van PEC Zwolle.

Bron: VI