Fortuna Sittard is geïnteresseerd in de 24-jarige Clint Leemans. De middenvelder van PEC Zwolle kon al eerder rekenen op belangstelling uit Sittard-Geleen, maar verkoos een verhuur aan RKC Waalwijk boven een verblijf bij Fortuna.

Maar Fortuna is niet de enige club die hengelt naar de diensten van de Brabander. Want naast Fortuna zijn ook Leemans’ ex-clubs VVV-Venlo en RKC Waalwijk in de markt om hem over te nemen.

Complicerende factor is echter de transfersom die PEC Zwolle verlangt van de club die Leemans wilt overnemen. Tel daar het (voor ‘onderkant’ Eredivisie) vorstelijke salaris bij op en je weet dat een doorbraak er op korte termijn niet aan zit te komen. PEC Zwolle wilt boter bij de vis en Leemans zelf zal ook niet zitten te wachten op een korting op zijn salaris.

De tijd lost echter alles op, want mocht Leemans niet verkassen, dan blijft PEC Zwolle met een speler in haar maag zitten die te duur is voor de bank en Leemans gaat een seizoen zonder veel speelkansen tegemoet. Al is dat hoogstens één seizoen, aangezien Leemans’ contract nog maar één jaar doorloopt.

Bron: Voetbal International