Fortuna speelt morgen een mini-toernooi tegen Malaga CF en een team van werkloze Duitse profvoetballers. Wie zijn die Duitse werkloze profvoetballers? Fortuna Online zocht het uit. Het gaat hier om de Duitse versie van de vakbond voor profvoetballers (de Vereinigung der Vertragsfußballspieler – VDV). Momenteel zijn er ongeveer twintig werkzoekende spelers die zich hebben aangemeld bij het team.

Het zijn niet alleen maar Duitsers overigens, de gemene deler van dit elftal is dat alle spelers ooit in Duitsland hebben gespeeld, minstens twee jaar lid zijn van de Duitse vakbond (je kunt je dus niet zomaar aanmelden) en momenteel geen club hebben.

Het team staat onder leiding van Georgi Donkov, oud-speler van FC Köln. Het is een bont gezelschap, waarvan de 33-jarige Moritz Volz wellicht de bekendste is. Hij speelde jarenlang in de Engelse premier league voor Fulham FC. Verder zitten er ervaren spelers tussen die hun sporen verdiend hebben in de tweede en derde Bundesliga, een groep midden-twintigers doorgaans uitkomend op het derde en vierde niveau in Duitsland en een groep spelers die uitstromen uit jeugdopleidingen en ook moeite hebben een club te vinden.

Morgen mogen ze dus aan de bak tegen Malaga CF en Fortuna Sittard. Het lijkt erop dat ze deze duels serieus nemen, want ze trainen vandaag tweemaal en morgenvroeg nog eenmaal. Wie weet, wellicht zit er een interessante speler tussen voor Fortuna.

Bron: VDV