Niet alleen vanwege de derby tegen MVV is deze week belangrijk, het is ook de laatste week in maart en dus moet Fortuna spelers met aflopende contracten met wie Fortuna niet verder wil, hierover duidelijkheid verschaffen. Finn Stokkers is de eerste speler die een nieuw contract heeft getekend. Wat gebeurt er met de andere spelers met aflopende contracten?

Het merendeel van de selectiespelers heeft namelijk een aflopend contract. Het betreft Jordie Briels, Christopher Braun, Kamen Hadzhiev, Roald van Hout, Aziz Khalouta, Luc Mares, Marco Ospitalieri, Ferry de Regt, Demen Roumen, Dries Saddiki, Miguel Santos en Junior Torunarigha.

Verder lopen deze zomer ook de contracten van Sjoerd Ars, Stefan Askovski, Emir Dautovic en Vitor Saba af. Fortuna heeft opties voor een contractverlenging bedongen voor deze vier spelers, maar zal dus ook deze week duidelijkheid moeten verschaffen richting deze spelers of de club die opties wil lichten.

De spelers met doorlopende contracten zijn Djibril Dianessy en Leon ter Wielen (beiden contract tot mei 2018), Adrian Purzycki, Perr SchuursFinn Stokkers (alle drie contract tot mei 2019). Clint Essers, Mailson LimaJorrit Smeets en Job van de Walle hebben amateurcontracten; Emrah Başsan is gehuurd.

De man die in theorie deze beslissingen moet nemen – technisch manager Charly Chudik – heeft ook een aflopend contract. Dus Fortuna zal ook hem duidelijkheid moeten verschaffen. Trainer Sunday Oliseh heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2018.

Het belooft dus een interessante week te worden.