Goed snuffelwerk van Dagblad De Limburger heeft opgeleverd dat het Egyptische Wadi Degla een van de potentiele investeerders (overname kandidaat?) is van Fortuna Sittard.
Wadi Degla is geen onbekende in de voetbalwereld, want het is al actief in Belgie, als eigenaar van Lierse SK en KV Turnhout. Ook was Wadi Degla lang in de running om Verbroedering Geel over te nemen, maar zag er vanaf omdat de schuldenlast te hoog was en het toekomstperspectief te gering.
Al deze clubs hebben gemeen dat ze vrijwel failliet waren toen Wadi Degla zich meldde. De plannen van Wadi Degla in Belgie zijn groot (een grote fusieclub in de Kempen), of er iets van terecht gaat komen, zal de toekomst moeten uitwijzen. In ieder geval is zowel Lierse als Turnhout van een gewisse dood gered door Wadi Degla en spelen er respectievelijk 4 en 1 Egyptenaar bij beide ploegen.
De komende weken / maanden zal wel blijken hoe groot de interesse van Wadi Degla echt is om Fortuna Sittard over te nemen. Mocht het zover komen, dan hopen we dat de Egyptenaren het huidige bestuur buiten gooien. Dat zou al heel wat waard zijn.

Bron: Dagblad De Limburger