De Gemeente Sittard-Geleen heeft negatief gereageerd op een verzoek van Fortuna Sittard voor een lening van 2,5 miljoen euro (of garant te staan voor zo’n lening).

Naar nu blijkt, heeft de Gemeente Fortuna Sittard eind september een brief gestuurd met daarin een aanbod om mee te helpen, mits de club een goed plan ontwikkelt op financieel, strategisch en bestuurlijk gebied. Wat ‘meehelpen’ precies betekent is onduidelijk, maar tegen een meehelpende gemeente zeg je niet nee. Omdat die brief van de gemeente, de directie van Fortuna niet (tijdig) bereikte (de brief lag lange tijd stof te verzamelen in de bestuurskamer….), wist de directie niet dat de gemeente gevraagd had om een deugdelijk plan, aldus directeur Martin Masset. Dus is het niet meer dan logisch dat de gemeente negatief reageerde op een steunverzoek van Fortuna, dat een steunverzoek indiende zonder het van de gemeente gewenste gedegen toekomstplan.

Ondertussen heeft Masset een toekomstplan voor Fortuna ontwikkelt en dat zal hij vandaag presenteren aan de gemeente. De gemeente zal dat document bestuderen en hopelijk horen we binnenkort dan meer. In de tussentijd kan Fortuna wellicht het postsorteerbeleid optimaliseren.

Bron: Dagblad De Limburger