Vanmiddag stond in Groep F het duel tussen Bosnië-Herzegovina O21 en Ierland O21 op het programma. Het betrof een kwalificatieduel voor de eindronde van het Europees Kampioenschap voor O21 teams dat in 2023 wordt gehouden in Roemenië en Georgië.

Lid van de Ierse selectie is nieuwbakken Fortuna Sittard-middenvelder Ryan Johansson. Maar de rol van Johansson blijft beperkt. Hij valt na 88 minuten in voor Conor Coventry, speler van het Britse West Ham United FC. Buiten de twee minuten reguliere speeltijd, speelt Johansson aanvullend drie minuten blessuretijd.

Ondanks dat Johansson nauwelijks meespeelde, is dat niet van invloed op het resultaat. Ierland versloeg haar Bosnische leeftijdsgenoten met 0-2. In het duel, dat werd gespeeld op het Nationale Trainingscentrum in Zenica zorgden Tyreik Wright (Contract bij Aston Villa FC) en Conor Coventry voor de twee doelpunten.

Over vier dagen speelt Ierland O21 wederom een uitwedstrijd. Ditmaal speelt het elftal van Jim Crawford om 16.00 uur in Stade Jos Nosbaum te Dudelange tegen Luxemburg O21. Juist voor Johansson is dit een pikant duel, aangezien hij in het verleden jeugdinterlands afwerkte voor de Lëtzebuergers.

Bron: Football Association of Ireland