Afgelopen vrijdag speelde Fortuna Sittard-middenvelder Ryan Johansson met Ierland O21 de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Het team van bondscoach Jim Crawford begon uitstekend aan het kwalificatietoernooi door met 0-2 uit Zenica te vertrekken.

In de late middag speelde Johansson met Ierland O21 zijn tweede kwalificatiewedstrijd. In Stade Jos Nosbaum in het Luxemburgse Dudelange namen de Ieren het op tegen hun Luxemburgse generatiegenoten.

Jim Crawford verandert zijn winnende elftal op drie plaatsen, maar ruimt geen plek in het basiselftal in voor Johansson. Net als in Bosnië-Herzegovina begint de Fortuna-middenvelder op de bank.

Tijdens de eerste helft is Ierland O21 de bovenliggende partij, maar weten vooralsnog niet te scoren. Na ruim een half uur krijgt Ierland O21 een uitgelezen mogelijkheid om toch afstand te nemen, maar Tyreik Wright weet de toegekende strafschop niet achter doelman Lucas Fox te trappen.

Luxemburg O21 verdedigt taai en weet de brilstand tot de rust vast te houden. Na de thee gaan de teamgenoten van Johansson onverdroten verder en proberen alsnog aan een goal te geraken. Dat gaat niet vanzelf, maar weten na zo’n 25 minuten in de tweede helft toch te scoren. De vers ingevallen debutant Colm Whelan zet Ierland O21 middels een afstandsschot op een 0-1 voorsprong.

Na ruim 80 minuten maakt Johansson zich op voor zijn invalbeurt. Hij lost Conor Coventry af. Vlak daarna gaat het mis. Een Ierse verdediger begaat een overtreding in het strafschopgebied. Deze buitenkans is aan Dylan Kuete wel besteed en scoort vanaf elf meter de gelijkmaker.

In het restant van de wedstrijd houdt Luxemburg O21 stand waardoor Johansson en zijn teamgenoten twee punten verliezen in een wedstrijd die ze altijd hadden moeten winnen.

Bron: Football Association of Ireland