Gavin Vlijter verliet Fortuna Sittard aan het einde van het seizoen 18/19. Zijn contract bij Fortuna liep af en Fortuna besloot het niet te verlengen. En dus moest Vlijter op zoek naar een nieuwe club. Begin juli streek hij neer bij onze zuiderburen uit Maastricht en die stage heeft nu geleid tot een amateurcontract voor het seizoen 19/20.

Vlijter debuteerde op achttienjarige leeftijd bij Fortuna in een uitduel tegen Sparta (Sparta 3 Fortuna Sittard 0) en zou uiteindelijk 39 duels spelen voor Fortuna (drie in de eredivisie en 36 in de eerste divisie), waarin hij drie doelpunten scoorde. Zijn hoogtepunt was het degradatieduel in de sneeuw in Groesbeek (Achilles’29 0 Fortuna Sittard 1), waarin hij—tijdens het debuut van Sunday Oliseh—het enige doelpunt van het duel scoorde.

Blessures maakten helaas een einde aan zijn Fortuna-carrière, zo scheurde hij in augustus 2017 een knieband in de linker knie die hem het seizoen 17/18 kostte. Amper hersteld scheurde hij in september 2018 een knieband in de rechter knie die hem het seizoen 18/19 kostte.

Nu gaat hij dus zijn carrière een nieuwe wending trachten trachten te geven bij eerstedivisionist MVV, waar wij hem veel succes wensen.

Bron: Dagblad De Limburger