Fortuna Sittard heeft de opvolger van trainer Wil Boessen gepresenteerd: Peter van Vossen. De 45-jarige Zeeuw tekent een contract voor twee seizoenen bij Fortuna Sittard.

Van Vossen’s profcarrière begon pas echt in België bij KSK Beveren waar hij aan de lopende band scoorde. Het leverde hem een transfer op naar RSC Anderlecht en later onder andere Ajax (waar hij de champions league in de lucht hield), Glasgow Rangers en Feyenoord. Van Vossen speelde 31 interlands voor Nederland. De WK kwalificatie wedstrijd op Wembley tegen Engeland in de lente van 1993 is waarschijnlijk zijn mooiste. Engeland moet winnen; Nederland mag niet verliezen, maar staat binnen een half uur 2-0 achter. Wouters schakelt vervolgens Gascoigne uit (letterlijk); Bergkamp halveert de achterstand en Nederland krijgt vijf minuten voor tijd een penalty. Niemand wil hem nemen, behalve invaller Van Vossen die koeltjes de penalty verzilvert: exit Graham Taylor. Het tekent de voetballer Van Vossen: hij haalde het maximum uit zijn carrière en liep niet weg voor zijn verantwoordelijkheid.

Als hij die eigenschappen kan overbrengen op de Fortuna selectie, dan ziet het er goed uit.

Als trainer komt Van Vossen net kijken. Hij liep vijf maanden stage bij Fortuna voor zijn diploma coach betaald voetbal en daar is de kiem gelegd voor deze samenwerking. Hij werkte bij AGOVV, RBC Roosendaal en Almere City als assistent-trainer. Fortuna Sittard wordt zijn eerste club als hoofdtrainer. Hij neemt Jeffrey Kooistra mee als assistent. Huidige assistent trainer Robert van der Weert blijft.

Bron: Fortuna Sittard