Paul van der Kraan zal voor de tweede maal zijn verblijf bij Fortuna Sittard verlengen. Van der Kraan startte bij Fortuna medio februari 2016 als extern consultant. Hij tekende tot 30 juni 2016. Samen met directeur Joppe Sangen (en na diens ontslag alleen) moest Van der Kraan Fortuna’s schuldenberg saneren binnen de tijdslijnen van de KNVB. Van der Kraan kwam in juni dicht bij een akkoord, maar zag zich toch genoodzaakt naar een overnamekandidaat te zoeken, die hij eind juni in de persoon van Isitan Gün presenteerde.

Daarmee leek Van der Kraans rol bij Fortuna er op te zitten, maar Gün kon iemand met praktijkervaring in een verder uitgeklede organisatie goed gebruiken en dus tekende Van der Kraan voor een half jaar bij als directeur.

Dat half jaar zit er per 1 januari 2017 op en Gün wil opnieuw verder met Van der Kraan, maar nu in een parttime rol. Van der Kraan gaat zich een dag per week verbinden aan Fortuna. Hij wordt verantwoordelijk voor het dossier ‘categorie-indeling’. Fortuna zit in categorie 1 en wil daar zo snel mogelijk uit. Van der Kraan gaat dat proces begeleiden.

Resteert de vraag: wie neemt per 1 januari 2017 de dagelijkse leiding op zich? Daar zal binnenkort vast ook wel een antwoord op komen.

Bron: Dagblad de Limburger