Jochem van der Hoeven is de eerste Fortunees van de lijst van negen, die akkoord gaat met de verlaagde aanbieding die Fortuna hem deed.
Het was natuurlijk al een tijdje een publiek geheim dat Jochem akkoord wilde gaan met de sterk verlaagde aanbieding. We hebben ooit al eens bericht dat er een speler was die een hartverwarmende reden had om akkoord te gaan met die aanbieding. Die reden was de volgende: “Ik heb de afgelopen twee jaar helemaal niks laten zien, dan moet ik ook niet zeuren over een salarisverlaging. Ik wil aantonen, dat ik wel wat kan en dus ga ik akkoord met die salarisverlaging.”. Was getekend, Jochem van der Hoeven.
Wie had dat soort uitspraken nog verwacht in de hedendaagse voetbalwereld, waarin schijnbaar alleen maar geld telt?

Een speler die er zo over denkt, is het komende seizoen natuurlijk van harte welkom en nou maar hopen dat hij qua blessures eens een gelukkiger jaar heeft.
Concreet betekent dit overigens ook dat Van der Hoeven niet voor de arbitragecommissie hoeft te verschijnen en dat bespaart Fortuna dus een afkoopsom. We zijn benieuwd of er nog meer spelers het voorbeeld van Van der Hoeven volgen. Van één speler weten we dat hij ook serieus nadenkt om akkoord te gaan.

Bron: Fortuna Sittard