Twee dagen voor het einde van de wintertransferperiode slaagt Fortuna erin de gewenste versterking in het centrum van de verdediging binnen te hengelen. Het betreft een oude bekende: Dario Van den Buijs.

De 25-jarige linksbenige centrale verdediger stond in de zomer ook al op de Sittardse radar, maar toen koos de Belg voor een driejarig contract bij K. Beerschot AV. Fortuna moest op zoek naar een alternatief. Vond dat alternatief in Jarosław Jach, maar de Pool kon geen basisplek afdwingen en vertrok in de winterstop naar Raków Częstochowa.

Iets dergelijks gebeurde ook met Van den Buijs bij Beerschot. Hij slaagde er niet in een basisplek af te dwingen in Antwerpen. En dus had hij wel oren naar een transfer naar Fortuna, toen Fortuna zich deze maand opnieuw meldde.

Nu is ook Beerschot akkoord gegaan. Fortuna huurt Van den Buijs tot het einde van het seizoen met een koopoptie.

Van den Buijs speelde 49 eredivisieduels voor Heracles Almelo en dit seizoen 18 duels in de Jupiler Pro League voor Beerschot. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Roel Janssen voor de plek links in het verdedigingscentrum.

Fortuna stelde zich deze transferperiode ten doel een direct inzetbare linksbenige centrale verdediger te halen en een aanvallende versterking voor op de vleugels. Van den Buijs moet de eerste vacature invullen; Thibaud Verlinden en Leroy George de tweede vacature. En dan haalde Fortuna ook nog Mickaël Tirpan. Daar staat het vertrek van Jarosław Jach en Branislav Niňaj tegenover.

Bron: Dagblad De Limburger