Alhoewel Fortuna Sittard en Crystal Palace FC het nog niet bevestigd hebben, heeft Jarosław Jach beide clubs verlaten en een contract getekend bij de Poolse hoogsteklasser Rakowa Częstochowa. Vrijdag werd al duidelijk dat Jach dicht bij een overgang stond en gisteren heeft Rakowa Częstochowa de nieuwe aanwinst gepresenteerd.

Jach kwam op de slotdag van de zomertransferperiode op huurbasis over van Crystal Palace FC voor het restant van het seizoen. Hij zou de opvolger van Wessel Dammers links in het centrum van de verdediging moeten worden, maar is daar voor de winterstop niet in geslaagd. Roel Janssen kreeg de voorkeur.

De gewezen tweevoudig Poolse international startte tweemaal in de basis (tegen Ajax en PEC Zwolle) en viel nog eenmaal in (tegen Vitesse) om vervolgens geveld te worden door covid19, waarvan hij ondertussen wel is hersteld.

Fortuna is van zins een nieuwe linksbenige centrale verdediger aan te trekken in januari, dus de speelkansen van Jach zouden er in het nieuwe jaar niet beter op zijn geworden.

Jach koos eieren voor zijn geld en ging op zoek naar een nieuwe club, waar hij meer zicht op speeltijd heeft. Die club is de verrassende nummer twee in de Poolse Ekstraklasa Rakowa Częstochowa. Jach speelde al voor Rakow op huurbasis in het seizoen 19/20. Zijn huurcontract bij Fortuna Sittard en zijn lopende contract bij Crystal Palace FC (beide tot de zomer van 2021) zijn geannuleerd.

We wensen Jach veel succes bij zijn nieuwe werkgever.

Bron: Rakowa Częstochowa