Wat al een tijdje in de lucht hing is nu ook bevestigd door manager technische zaken Fred van Barneveld: Joos van Barneveld en Harrie Gommans zullen volgend seizoen niet meer voor Fortuna Sittard spelen.
De begroting zal volgend seizoen verder omlaag moeten, met als gevolg dat ook de post spelerssalarissen terugmoet (met maar liefst 25% overigens). Direct gevolg daarvan is dat de relatief dure spelers (Van Barneveld en Gommans) van de begroting af moeten vloeien.
Fortuna hoopt nog een leuke transfervergoeding via de verkoop van die twee te vangen (wellicht vertrekken ze al in de winterstop), maar als je van tevoren bekend maakt dat beide spelers moeten vertrekken vanwege financiële problemen, dan zal dat niet meevallen. Van de andere kant, de interesse voor met name Van Barneveld schijnt groot te zijn. Dat moet Fortuna kunnen uitbuiten.
Fortuna heeft overigens wel een probleem als beide spelers geen nieuwe club vinden. Ze hebben een contract dat hen nog ettelijke jaren aan Fortuna bindt. Fortuna kan dus wel willen dat beide spelers vertrekken, eisen kan de club niks.