De kans dat Harrie Gommans tussentijds naar Sparta Rotterdam zal vertrekken, lijkt verkeken. Sparta trainer Mike Snoei weet te melden dat Sparta er met Gommans financieel niet uit kan komen.
Gommans tekende twee jaar geleden een sterk verbeterd contract in Sittard, waarbij Fortuna als doel had bij een tussentijdse verkoop een forse afkoopsom te kunnen afdwingen (iets dergelijks geldt ook voor Van Barneveld). Nu lijkt deze strategie zich tegen Fortuna te keren. Direct nadat Gommans dat contract tekende plofte namelijk de spelersmarkt in mekaar en sindsdien is de kans op een grote transferopbrengst verkeken.
Bovendien zijn clubs – als gevolg van de malaise in het voetbal – ook niet meer in staat om hoge salarissen te betalen en wordt het voor Gommans – als hij geen salarisachteruitgang wil accepteren – niet zo makkelijk om elders een gelijkwaardig contract te kunnen tekenen. Kortom, wil Gommans wegkomen dan zal zowel Fortuna Sittard (lage transfersom) als Gommans (lagere salariseisen) water in de wijn moeten doen. De zaak ‘Sparta’ is daar een voorbeeld van.

Bron: Voetbal International