Fortuna Sittard-middenvelder Adnan Ugur heeft met België O19 een grote stap gezet richting de volgende ronde van het kwalificatietoernooi voor de eindronde van het EK in 2020. De ‘Rode Duivels’ wonnen eerder deze week overtuigend met 0-3 van hun leeftijdgenoten van IJsland. Op het veld van Thes Sport scoren Charles De Ketelaere (van Club Brugge) en Nicolas Raskin (van Standard Liège) voor rust en Antoine Colassin (van RSC Anderlecht) na rust.

Gisterenavond speelde België O19 haar tweede wedstrijd en won ook die. Op het veld van KRC Genk (het B-terrein aan de achterzijde van de Luminus Arena) werd Albanië O19 met 2-1 verslagen. Voor rust scoren Club Brugge-spelers Ignace Van Der Brempt en Charles De Ketelaere waardoor België o19 comfortabel met 2-o gaat rusten. Na rust scoort Armando Broja (speler van Chelsea FC) tegen, maar verder dan dat komt Albanië O19 niet.

Dinsdag staat het derde en laatste kwalificatieduel op de rol. Op het veld van Patro Maasmechelen kruist België O19 de degens met haar Griekse leeftijdgenoten. Omdat IJsland van datzelfde Griekenland won, volstaat een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken.

Tijdens het eerste duel blijft Ugur 90′ op de bank; tijdens het tweede duel valt Ugur na 63′ in.

Bron: Voetbalprimeur.be