Het tweede elftal heeft de miraculeuze winst tegen Helmond Sport geen goed gevolg weten te geven. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag werd er met 1-2 verloren.

Fortuna speelde met Thomans Janssen en Jo Geerinckx als opvallend centraal verdedigingsduo. Het spitsenkoppel werd dit keer gevormd door Gino Taihuttu en Prince Rajcomar. In de eerste helft werd daar al Yousouf Dabo aan toegevoegd omdat Saladhin Aitjdag geblesseerd uitviel.

In de eerste helft vielen vooral Bart Meulenberg en Jo Geerinckx op met hun ervaring. Ze stonden telkens op de juiste plaats en motiveerden de jonkies. Met rust stond het echter nog 0-0.

In de tweede helft kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Pronk. Franco Muto had even daarvoor een kans op de openingstreffer gehad, maar Pronk toonde zich koelbloediger in de afwerking na een dekkingsfout van Roy Andrien.

Later in de tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong, door wederom een doelpunt van de middenvelder Pronk. Davy Bartjens wist de eerste kopbal uit een vrije trap nog te weren, maar bij de tweede inzet was hij kansloos.

Kort daarna was het Youssef Dabo die de achterstand verkleinde na een scrimmage voor het doel van ADO. Fortuna had echter te weinig tijd daarna om ook nog de gelijkmaker te scoren.

Komende donderdag moet het tweede op bezoek bij PSV, alwaar het voor de beker moet aantreden.