Fortuna Sittard traint nog door tot 19 mei en dat geeft trainer Sunday Oliseh de mogelijkheid om nog een paar spelers op proef mee te laten trainen met het oog op het komende seizoen. Momenteel trainen er twee testers mee. Het gaat om de 19-jarige Bosniër Ajdin Mujagic en de 21-jarige Portugees (met Kaapverdiaans bloed) Lisandro Semedo.

Mujagić komt uit in de jeugdopleiding van de Bosnische topclub FK Željezničar. Tevens komt hij uit voor Bosnië en Herzegovina onder 19. De spits heeft in Sarajevo een aflopend contract en wil waarschijnlijk aan speeltijd toekomen in een eerste elftal—iets wat wellicht niet in het verschiet ligt bij FK Željezničar. Mujagić is een bijna 1.90meter lange spits. Een potentiële concurrent dus voor Finn Stokkers en Sjoerd Ars. Treedt Mujagić  in de voetsporen van Edin Džeko, de bekendste spits die de jeugdopleiding van FK Željezničar doorliep en leidt zijn weg naar de top via Fortuna Sittard? Wie weet.

Semedo doorliep de jeugdopleiding van Sporting. Nee, niet het alom geprezen Sporting Limburg, maar het iets succesvollere Sporting Portugal. Semedo kon de overstap naar het eerste elftal van Sporting niet maken en stapte aan de start van het seizoen 15/16 over naar het Engelse Reading FC. Daar speelde hij een seizoen in de jeugdploeg om vervolgens aan de start van het huidige seizoen over te stappen naar promovendus AEZ Zakakiou uitkomend in de Cypriotische hoogste klasse. Het werd een dramatisch seizoen voor Zakakiou, dat kansloos degradeerde. Semedo speelde er 15 van de 26 competitieduels—meestentijds als rechtshalf/buiten. Het lijkt er dan ook op dat Semedo solliciteert naar de vacature ‘Emrah Başsan’. Semedo is transfervrij. Mocht hij tekenen dan mag hij met Miguel Santos uitvechten wie de beste ploeg van Lissabon is.

Bron: Fortuna Sittard